Advertorial
ALBLASSERDAM – In de Polderstraat in Alblasserdam is sinds dit jaar hondentrimsalon Down under Doodles gevestigd. De salon wordt gerund door Marina van de Meiden, die gespecialiseerd is in het trimmen van doodle-achtige honden. De vacht van deze honden hebben een intensieve en specialistische verzorging nodig. Voor iedere hond neemt Marina de tijd. Ze geeft ze met alle geduld de liefde en aandacht die nodig is, zodat de hond op zijn gemak is, als er wordt getrimd.

Naam
De naam Down Under verwijst enerzijds naar het land Australië en anderzijds naar de ruimte beneden in het dijkhuis aan de Polderstraat, waar Marina met trimmen is begonnen.

Opleiding
Nadat zij erachter kwam dat het onderhoud van de vacht van haar doodle-honden behoorlijk pittig is, omdat de vacht kan gaan klitten en vervilten, besloot zij een opleiding te doen tot doodle-trimster. Marina: “Ik heb tien weken alleen maar doodles getrimd.” Intussen heeft zij bij haar thuis al vele tientallen andere doodles getrimd.

De tijd nemen
Marina neemt voor elke hond uitgebreid de tijd. “Ik ben zo’n drie uur met een hond bezig. Ik start met borstelen, daarna wordt de hond gewassen en droog geblazen, daarna wordt de hond nog een keer geborsteld en daarna begint het trimmen. Het liefst plan ik maar 2 of 3 honden op een dag, zodat ik er echt de tijd voor kan nemen,” vertelt Marina. De prijs wordt vooraf besproken, zodat de baasjes direct weten hoeveel het gaat kosten. In geval van extra werkzaamheden zoals veel klitten en extreme vervilting zal er contact worden opgenomen met de baasjes in verband met extra kosten. Inmiddels zijn er al meerdere angstige hondjes door Marina met zoveel liefde behandeld dat ze nu relaxed op de tafel staan en getrimd kunnen worden.

Alblasserdammers
Momenteel heeft hondentrimsalon Down under Doodles nog veel klanten van buiten Alblasserdam, maar Marina hoopt dat ook de Alblasserdammers en de mensen uit de omliggende dorpen haar trimsalon gaan vinden. De trimsalon is gesitueerd in een moderne schuur achterin de tuin van de woning aan de Polderstraat 3 in Alblasserdam.

Contact
Wie zijn doodle (achtige) hond wil laten trimmen, kan contact opnemen met Down under Doodles via 0613737674 of via [email protected]. Verder is de trimsalon te volgen via Facebook en Instagram. Binnenkort gaat ook de website Www.downunderdoodles.nl online. Marina is behalve trimster ook fokster van doodles.

Deel dit bericht via...