REGIO – Deze maand wordt gestart met een proef met (huur) deelfietsen in de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Er komen zo’n 230 fietsen die mensen met een app kunnen ontgrendelen en gebruiken. Aan het eind van de rit moet er worden afgerekend voor de tijd dat er is gefietst. Als de proef slaagt, volgt een uitbreiding naar onder meer Alblasserdam en de andere gemeenten in de Drechtsteden, meldt vervoersmaatschappij Qbuzz.

De oranje fietsen zijn bedoeld als aanvulling op het openbaar vervoer. “Daar waar de bus of trein stopt, brengt de fiets jou verder,” aldus vervoersmaatschappij Qbuzz donderdag 16 december 2021 in een persbericht.

Qbuzz denkt dat ‘delen’ de norm gaat worden. Het bedrijf meldt: “Door deelmodaliteiten aan te bieden, gaan we van bezit naar gebruik en dragen bij aan het verbeteren van de leefomgeving. OV is en blijft de ruggengraat van het vervoer in het gebied, maar andere deelmodaliteiten vullen dit aan en zijn in sommige gevallen een goed alternatief.”

De 230 fietsen worden verspreid over 75 punten binnen de Drechtsteden. De fietsen zijn te reserveren via een app. Na het fietsen wordt de gebruiker geacht de fiets te brengen naar één van de 75 locaties. Vervolgens wordt afgerekend. Ook is er een mogelijkheid tot het nemen van een abonnement, waarmee de fietsen onbeperkt gebruik kunnen worden.

Foto via Qbuzz.

Deel dit bericht via...