ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is zaterdagavond 11 december 2021 uitgerukt voor een brandende container in het Bos Rijkee in Alblasserdam. Aan de kant van het Makado hadden kinderen brand gesticht in een container. Met een deodorantbusje werd het vuur aangewakkerd. Het busje werd in de bak gegooid en ontplofte. Omstanders belden de brandweer en vroegen aan de meldkamer om politie mee te sturen, zodat de daders aangesproken zouden kunnen worden.

De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brandende container geblust met een paar emmers water. De brandstichters waren intussen vertrokken en er was ook geen politie aanwezig om de kinderen aan te spreken.

Overlast
Vorige week werd er ook al brand gesticht in het Bos Rijkee. Volgens buurtbewoners is de overlast in de afgelopen periode toegenomen. Volgens hen komt dit onder meer doordat er weinig tot geen toezicht is.

Melding autobrand Zuiderstek
Eerder op de dag rukten de brandweer en de politie van Alblasserdam uit voor een melding over een autobrand op het Zuiderstek. Omstanders hadden gebeld, omdat er rook uit een werkbus kwam. De brandweer constateerde dat er niets aan de hand was. In de bus bleek een systeem actief dat aanslaat als de bus te koud dreigt te worden. Hierbij wordt vaak ook een beetje brandstof verbruikt, dat rook veroorzaakt. De politie en de brandweer vertrokken een paar minuten na aankomst.