ALBLASSERDAM – Woonkracht 10 en Bébouw Midreth hebben donderdag 9 december 2021 een overeenkomst getekend voor de bouw van 20 huurappartementen nabij het korfbalveld in Alblasserdam. De appartementen komen op de plek waar tot een aantal jaar geleden de kantine van korfbalclub CKC Kinderdijk stond. De oplevering van de woningen staat gepland in het najaar van 2023.

De kantine van CKC Kinderdijk werd een aantal jaar geleden afgebroken en is momenteel gevestigd in de nieuwe sporthal Molenzicht.

Ondertekening
Op 9 december 2021 hebben Niels van Boven, manager vastgoed van Woonkracht 10, en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de Design & Build overeenkomst ondertekend voor de bouw van 20 duurzame, sociale huurappartementen in Alblasserdam.

Isolatie
In het appartementencomplex komt een lift. Volgens Woonkracht10 voldoen de appartementen aan de laatste en hoogste duurzaamheidseisen. Woonkracht10 meldt: “De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en voorzien van balansventilatie en een warmtepomp, zodat de nieuwe bewoners straks comfortabel kunnen wonen.”

Planning
Verder meldt woningcorporatie Woonkracht10: “De voorbereiding voor de realisatie van de 20 huurwoningen is al in volle gang. De omgevingsvergunning wordt begin 2022 aangevraagd. Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2022. De oplevering van de woningen staat gepland in het najaar van 2023. Meer informatie over de verhuur wordt later bekend gemaakt.”

De appartementen komen op de plek waar vroeger de kantine van CKC was (onderste deel van foto) en is gelegen nabij de wijk Waterland.

Deel dit bericht via...