ALBLASSERDAM – Een dinerbon en een bos bloemen werden op donderdag 9 december vanuit de buurt overhandigd aan Monique en Michael van Holten van Plus Van Holten, gevestigd aan de Sportlaan 1 in Alblasserdam. “Ze doen zo ontzettend veel voor de buurt en voor heel Alblasserdam, ik vond het tijd dat er iets gedaan zou worden voor hen”, vertelt initiatiefneemster Gonnie Verboom uit Alblasserdam. Ze woont tegenover de Plus supermarkt, die ongeveer tweeënhalf jaar geleden geopend werd.

“Ze hebben natuurlijk de ontbijtactie gedaan, waarbij ze door heel Alblasserdam tasjes met ontbijtjes bezorgden om te vieren dat ze open waren gegaan. Ze sponsoren ook veel goede doel, zoals de zwerfafvalopruimacties en hun service is gewoon heel goed”, somt Gonnie op.

Ze stelde een brief op die ze huis aan huis bezorgde in de buurt rondom de Plus supermarkt. Daarin werd de actie uitgelegd en dat Gonnie op een gegeven moment geld zou ophalen voor een cadeau. Gonnie: “Ik heb van iedereen 1 euro gevraagd. Dat is niet teveel en dan doen de mensen al snel mee.”

En dat gebeurde. De reacties waren heel positief. Vrijwel iedereen die ze benaderd had, doneerde een euro. De totale opbrengst kwam op die manier op 160 euro. Sommigen mensen bij wie Gonnie langsging, schreven zelfs een persoonlijk briefje voor Monique en Michael. Die briefjes stopte Gonnie in een envelop en dat werd samen met het cadeau overhandigd aan verraste moeder en zoon.

“Ik wist dat ze ervan houden om uit eten te gaan bij Le Barrage in Alblasserdam, dus ik heb een tegoedbon van 150 euro gekocht.” Een bosje bloemen en een oorkonde, die de Stichting Welzijn Alblasserdam voor me heeft gemaakt, maakten het cadeau voor Monique en Michael compleet.

“We houden er eigenlijk meer van om iets weg te geven, maar deze actie waarderen we natuurlijk heel erg”, vertellen een perplexe Monique en Michael tijdens de overhandiging van de cadeaus.

Tekst en foto: Bert Bons / Klaroen.nl

Deel dit bericht via...