ALBLASSERDAM – Rijkswaterstaat voert in een nacht een ‘functionele test’ uit aan het beweegbare deel van de brug over De Noord. Dat meldt Rijkswaterstaat in een persbericht. Vanwege de test is de brug in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.De afsluiting vindt plaats van maandag 13 december 21:00 uur t/m dinsdag 14 december 05:00 uur.

De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. De omleidingsroutes lopen via de Noordtunnel (A15). “Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft,” aldus Rijkswaterstaat.

Vervoer gevaarlijke stoffen
De brug blijft beschikbaar voor transporteurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Dit vervoer wordt door middel van verkeersregelaars over de brug geleid. De maximale wachttijd bedraagt 45 minuten.