ALBLASSERDAM –De blauwkeelara, die zaterdag 20 november 2021, ontsnapte vanaf de Kraanbaan in Alblasserdam, is zondag 21 november weer aangetroffen. De ara zat sinds zaterdag een tijd lang in een boom bij de Vijverhof. Daarvandaan vloog het dier naar het Cortgene en tot slot ging Nani in de top van een boom langs De Haven zitten. Vanaf de grond was de vogel vooral te horen en nauwelijks te zien. De brandweer van Papendrecht kwam met een hoogwerker ter plaatse om te helpen bij het vangen van zeer zeldzame ara.

De eigenaresse ging samen met een brandweerman in het bakje van de hoogwerker naar boven. Daar wist de eigenaresse Nani uit de boom te halen. Eenmaal op de grond, werd de nog geen jaar oude blauwkeelara in een kooi gezet en mee terug naar huis genomen.

De blauwkeelara is een van ’s werelds meest zeldzame papegaaiensoorten.