ALBLASSERDAM – In de week van 15-19 november zijn alle kinderen van groep 7 en 8 van de Alblasserdamse basisscholen uitgenodigd om de natuurfilm ‘De Wilde Waard’ te komen bekijken in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Dit initiatief komt van gemeenteraadslid Margreet de Deugd (CDA): “De Wilde Waard is een prachtige film over onze achtertuin, de Alblasserwaard! De jeugd van Alblasserdam moet deze film zien, want zij zijn de natuurbeschermers van de toekomst.”

Met natuurcoach Jolanda Huijgen, Edgar Veen van Landvast en Sjoerd Veerman, voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht West Alblasserwaard (NVWA), is een samenwerking tot stand gekomen om dit plan snel te realiseren.

De basisscholen hebben enthousiast gereageerd en zich ingeschreven. Van te voren krijgen zij een lesbrief toegezonden, samengesteld door de Natuur- en Vogelwacht.

Basisschool De Twijn trapt op maandagochtend 15 november af met 100 kinderen die om 9.00 uur naar Landvast komen.

Het initiatief wordt gefinancierd door het Ondernemersfonds Alblasserdam uit het trekkingsgebied ‘Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’ waardoor ruim 400 leerlingen uit Alblasserdam deze film gratis kunnen bekijken.