ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep acht van de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam hebben woensdag 10 november 2021, samen met wethouder Arjan Kraijo en de medewerkers van de gemeentelijke plantsoenendienst, tien bomen en vijf struiken geplant in de vernieuwde Zeilmakersstraat in Alblasserdam. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Verder was Ronald Visser, directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid aanwezig om een cheque van 750 euro te overhandigen, om te besteden aan nieuwe bomen in het dorp.

Cheque
De cheque werd door Ronald Visser overhandigd aan Angelique van Dam, opzichter buitenruimte (dagelijks beheer) van de gemeente Alblasserdam en in het bijzijn van wethouder Arjan Kraijo. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bestaat tien jaar en om die reden krijgen alle gemeente een cheque om bomen te planten. “Hoe meer bomen hoe beter. Bomen houden het regenwater vast en helpen bij de afkoeling van hun omgeving. Ook bieden ze schaduw en zorgen voor een schonere lucht,” aldus de Omgevingsdienst.

Klimaatverandering
Wethouder Kraijo: “Nu we te maken hebben met klimaatverandering is het meer dan ooit nodig om kinderen te leren wat bomen doen en betekenen. Samen bomen planten onder schooltijd is een unieke gebeurtenis. Ze raken betrokken bij de natuur die onmisbaar is voor een leefbare en gezonde toekomst.”

Planten van bomen stimuleren
De stichting Nationale Boomfeestdag meldt: “In de coronatijd is de natuur voor ons allemaal belangrijker geworden. In een groene omgeving gedijt iedereen beter. Kinderen bewegen meer, ontwikkelen hun motorische vaardigheden en worden creatiever. Vandaar het motto ‘Bomen maken gezond’.”