ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam roept inwoners van het dorp op om vuurwerkoverlast te gaan melden via het mailadres van team handhaving. De gemeente hoopt daarmee een beter beeld te krijgen van waar en wanneer er overlast wordt ervaren in het dorp. “Door melding te maken van vuurwerkoverlast kunnen Alblasserdammers helpen dit probleem aan te pakken. Het team Handhaving maakt graag gebruik van hun informatie,” zo laat de gemeente woensdag 10 november 2021 in een persbericht weten.

Burgemeester Jaap Paans ontvangt zelf regelmatig meldingen van inwoners die last hebben van vuurwerk. ,,Heel begrijpelijk, want het is een hardnekkig en vervelend probleem. Dat vinden wij ook. Daarom roep ik iedereen op om vuurwerkoverlast door te geven aan onze handhavers. Zij kunnen er werk van maken”, aldus de burgemeester.

Zo nauwkeurig mogelijk

Inwoners kunnen melding maken van vuurwerkoverlast via het e-mailadres handhaving@alblasserdam.nl . Team handhaving neemt contact op met de melder om over de melding te praten. Pascal van Popering vertelt namens de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s): “Door de meldingen ontstaat een beeld van waar en wanneer overlast wordt veroorzaakt. Hierdoor kunnen handhavers zichtbaar aanwezig zijn op de plekken die inwoners hebben genoemd. Hoe nauwkeuriger de melding is, hoe beter wij ons werk als handhavers kunnen doen. Als jongeren in een park vuurwerk afsteken, is het prettig om te weten hoe laat, waar en om hoeveel jongeren het gaat. Als wij een patroon herkennen, dan kunnen we ons daarop richten.

Vernieling
Als er iets vernield wordt en dit wordt gezien, mag er direct 112 worden gebeld. Als de vernieling aan een gemeentelijk eigendom pas later wordt ontdekt, kan hiervan melding worden gemaakt via het meldpunt op de gemeentelijke website of via het telefoonnummer 14078.

112
De gemeente laat weten dat meldingen die via de mail binnenkomen wel gebruikt gaan worden, maar dat er mogelijk niet direct actie wordt ondernomen. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van het team handhaving. Mocht er hulp nodig zijn van de politie, dan kan er bij spoed 112 worden gebeld en bij ‘normale’ overlast 0900-8844.