ALBLASSERDAM – Jurgen Nab, dirigent bij de Alblasserdamse muziekvereniging Soli Deo Gloria, heeft afgelopen zaterdag, 6 november 2021, een sculptuur ontvangen met de titel ‘er zit muziek in’. Nab is 12,5 jaar dirigent bij de vereniging. Hij kreeg het aandenken uit handen van voorzitter David van Kwawegen tijdens een muzikale ontmoeting tussen het fanfareorkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam en het fanfareorkest van muziekvereniging Harmonie Slikkerveer in de Alblasserdamse ontmoetingskerk.

In een persbericht meldt de muziekvereniging: “Er werd stilgestaan bij het 12.5 jarig jubileum van Jurgen als muzikaal en artistiek leider van het fanfare orkest van Soli. Jurgen gaat altijd voor het hoogst haalbare in muzikale zin. “Een beetje minder” komt op dat gebied in zijn woordenboek niet voor. Uit handen van de voorzitter ontving Jurgen een sculptuur met de toepasselijke titel “er zit muziek in”. De vereniging hoopt nog lang gebruik te kunnen maken van de inspiratie en motivatie van hun gewaardeerde dirigent. Het fanfare orkest van Soli is weer te horen tijdens het nieuwjaarsconcert op 8 januari in Landvast en de Melody Percussion Band van de vereniging is een week later op 14 en 15 januari te horen tijdens het Music & Motion – meets voices evenement, eveneens in Landvast.”