ALBLASSERDAM – Bij de voormalig Christelijke Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam worden iedere donderdagochtend koffieochtenden gehouden. Het kerkgebouw is vorig jaar omgevormd tot buurthuis met de naam De Pion. Op de donderdagochtenden kan iedereen onaangekondigd langskomen voor koffie of thee. De Pion is niet alleen bestemd voor mensen uit de buurt, maar ook zij die verder in het dorp wonen zijn van harte welkom.

Met een groepje enthousiaste vrijwilligers worden de koffie-ochtenden gerund. “Het leuke van deze bijeenkomsten is dat je andere mensen leert kennen. Mensen die je misschien wel nooit tegen zou komen en waar je dus nooit een woord mee zou wisselen. Dat is heel verfrissend. Gewoon voor de gezelligheid en om andere mensen te ontmoeten”, zegt een van de aanwezigen.

De wekelijkse koffieochtenden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom.