ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam heeft zondagavond 31 oktober 2021 vijf mensen en een hond bevrijd uit een vastgelopen lift in flat De Hooch 1 aan de Pieter de Hoochplaats. Het zestal zat ongeveer een half uur opgesloten. Er was eerst contact gezocht met liftbedrijf Kone. Toen bekend werd dat het nog zeker veertig minuten zou gaan duren, voordat er een monteur ter plaatse zou zijn, werd besloten de brandweer te bellen. Intussen brachten de opgesloten personen hun tijd zingend door.

De brandweer kwam ter plaatse en wist de lift binnen enkele minuten te openen en te laten zakken, zodat de opgeslotenen, die het intussen warm kregen, bevrijd konden worden.

Nog geen week geleden begaf de lift van De Hooch3 het. Ook toen rukte de brandweer uit, maar toen bleek er niemand in de lift te zitten.