ALBLASSERDAM – De PvdA-afdeling Alblasserdam start zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 met de vertoning van ‘De Wilde Waard’ op zaterdag 30 oktober 2021 om 12:00 uur in Landvast in Alblasserdam. Deze film geeft een beeld van de natuurwaarde van de Alblasserwaard. “Hiermee benadrukt de PvdA het streven naar behoud van het groen in de gemeente en de noodzaak van een sociaal klimaatbeleid waarbij de rekening niet eenzijdig bij de burger komt te liggen,” aldus de PvdA in een persbericht.

Na de voorstelling zal lijsttrekker Wim van Krimpen de aftrap voor de campagne geven. Alle geïnteresseerden in de PvdA zijn welkom. Toegang is gratis. Aanmelden bij r_zonnebeld@planet.nl.

De aftrap van de campagne en het bezoek aan de film is alleen mogelijk voor mensen die zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus of zich recent hebben laten testen op het virus en hiervoor een geldige QR-code kunnen tonen.

In maart 2022 kunnen Alblasserdammers nieuwe volksvertegenwoordigers kiezen. De gemeenteraad in Alblasserdam bestaat uit 19 raadsleden. Er zijn ook bij de komende verkiezingen 19 zetels te verdelen. Voor zover nu bekend, doen er zes partijen mee tijdens deze verkiezing. Dit zijn de PvdA, D66, VVD, SGP, ChristenUnie en het CDA.