ALBLASSERDAM – De klep van de Brug over de Noord wilde sinds vrijdagochtend 29 oktober 2021 niet meer naar beneden. Even voor 11.20 uur ontstond er een storing. Rijkswaterstaat liet rond 12.30 uur weten dat er monteurs ter plekke zijn om te onderzoeken wat er fout is gegaan en hoe dit opgelost kan worden. Het verkeer werd omgeleid via de Noordtunnel. De vrachtwagens met gevaarlijke stoffen hebben een ‘fikse omleidingsroute’ vertelde de woordvoerster van Rijkswaterstaat. Deze vrachtwagens mogen namelijk niet door de Noordtunnel. Fietsers hadden als alternatief de Waterbus. Intussen kan het wegverkeer weer gebruikmaken van de brug. De brugklep gaat echter niet meer omhoog, waardoor scheepvaartverkeer er niet meer onderdoor kan. Deze storing wordt in de avond bekeken. Rond 22.00 uur vindt er een proefdraai plaats.