ALBLASSERDAM – De zondagsschool in Alblasserdam bestaat in januari 2022 honderd jaar. Dit wordt op zaterdag 29 januari 2022 gevierd met een reünie voor mensen die ooit meester of juf zijn geweest op de zondagsschool en met een speciale dankdienst in de Grote Kerk aan het Cortgene. De zondagsschool werd in 1922 door dominee A. J. Wormgoor opgericht als Nederlandse Hervormde Zondagsschool.

De zondagsschool vindt tussen september en april iedere zondag plaats in verenigingsgebouw De Damsteen naast de Grote Kerk aan het Cortgene. Het is bedoeld voor basisschoolkinderen.

Om te vieren dat de zondagsschool honderd jaar bestaat, wordt er een dankdienst en reünie gehouden. De organisatie laat weten: “Gezien de huidige, geseculariseerde samenleving, is het 100-jarig bestaan een geweldige mijlpaal. Daar willen we de Heere voor danken in een dankdienst in de Grote Kerk in Alblasserdam. Voorafgaand aan de dankdienst houden we, voor iedereen die ooit op onze zondagsschool juf of meester is geweest, een reünie. Deze reünie wordt gehouden in De Damsteen, naast de Grote Kerk.

De reünie wordt gehouden op zaterdag 29 januari 2022 van 14.30 tot 16.00 uur.  De dankdienst sluit hierop aan en is van 16.30 tot 17.30 uur.

De organisatie vraagt mensen die langs willen komen, om zich vooraf op te geven voor de reünie en/of dankdienst.  Dit kan via email: zondagsschoolalblasserdam@gmail.com of telefonisch: 06-116 66 114.  Indien mogelijk opgeven vóór 12 januari 2022.