ALBLASSERDAM – Het zeiljacht in aanbouw, van Amazon-oprichter Jeff Bezos, is zondag 24 oktober 2021 aangekomen bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam. Dit bleef niet onopgemerkt. In de lucht vlogen twee helikopters, waarvan één landde op het terrein bij Oceanco. Het jacht werd afgelopen week bij Oceanco in Zwijndrecht naar buiten gereden en werd zondag naar het Damdorp gesleept. De drie masten die nog op het jacht gezet gaan worden, zijn eerder al gearriveerd. Rond 14.00 uur is er opnieuw een helikopter geland bij Oceanco.

Jeff Bezos is de rijkste man op aarde en heeft Oceanco ingeschakeld om voor hem een jacht te bouwen met een lengte van 127 meter. Het zeiljacht dat bij Oceanco wordt gemaakt, wordt het grootste zeiljacht ter wereld. Als werknaam heeft het vaartuig de Y721.

Wie er in de twee helikopters zaten en of Bezos zelf ook in Nederland is, is nog niet bekend.