ALBLASSERDAM – Veertig kinderen en jongeren uit Alblasserdam zijn zaterdag 23 oktober 2021 gestart met een schommelactie die in het totaal 24 uur duurt. Rond 09.45 uur gingen de eerste deelnemers van start in kerk De Haven aan de Ieplaan in Alblasserdam. Met de actie wordt geld ingezameld voor ‘Kerk in Actie’, waarbij de opbrengst bestemd is voor vluchtelingen hulp in Griekenland. Het initiatief is van de kerkelijke gemeente De Brug.

 

De Brug is de nieuwe gemeente die is ontstaan uit de fusie tussen de Ontmoetingskerk en de Havenkerk in Alblasserdam. Zondagochtend wordt de opbrengst van de schommelactie bekendgemaakt.

Zaterdag kwamen enkele honderden mensen langs om de deelnemers aan te moedigen en wat te eten en te drinken. Verder kon er gesjoeld worden voor een euro per potje.

Er is in het totaal 2942,35 euro opgehaald.