NIEUW-LEKKERLAND – Een jong rund is woensdagavond 20 oktober 2021 in een gierput gevallen. Dit gebeurde bij een boerderij aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De pink was wat druk, rende weg, schoof een deel van een afdichting weg en belandde ongelukkig genoeg in een gierput en raakte gewond. De brandweer werd aan het begin van de avond opgeroepen om te komen helpen.

Rond 19.00 uur werd ook een hulpverleningsvoertuig met kraan van brandweer Papendrecht opgeroepen. Twee brandweerlieden van Nieuw-Lekkerland kropen, met ademlucht op, aan de ene kant de kelder in en kwamen zo aan de achterkant van het rund terecht. Daar kon de ‘broek’ onder het dier langs bevestigd worden. De pink is met behulp van de kraan voorzichtig uit de put getakeld. Het rund loopt nog wat mank en wordt daarom in de gaten gehouden.