ALBLASSERDAM – Na een lange periode van stilte door corona gaat de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars weer van start met een jeugdactiviteit op het gebied van vissen. De aftrap wordt gegeven met een roofvisclinic, in samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland. Op deze dag krijgen degenen die zich hebben aangemeld, de mogelijkheid om te vissen vanaf een boot. Dit gebeurt door middel van trollen.

Namens de Jeugdcommissie Verenigde Alblasserdamse Hengelaars vertelt Hikmet Hakioglou: “Verder zullen we vertellen over het vissen met dood aas. Zowel statisch als onder een dobber. Dit gaan we ook live vanaf de kant doen. We zullen gaan vissen met shads en dan werpend of de dropshotmethode en we gaan dit keer een snoekstreamer maken die men dan mee mag nemen naar huis.”

Deelname is die dag gratis. En voor eten en drinken wordt ook gezorgd. “Wat je wel mee moet nemen, is warme kleding en regenkleding voor als ze slecht weer opgeven. We zullen starten om 9.00 uur tot 16.00 uur ongeveer. Je zal om 8.30 aanwezig moeten zijn. Het is niet mogelijk om alleen de ochtend of alleen de middag mee te doen,” aldus Hakioglou.

De inschrijving loopt via Sportvisserij Zuidwest Nederland. Op de site ga je dan naar de webwinkel en klikt dan op aanmelden Roofvisclinic. Let op er is maar beperkt plaats, want vol is vol. https://www.sportvisserijzwn.nl/webwinkel/aanmelden-roofvisclinic.html

Kinderen van 10 t/m 16 jaar kunnen zich opgeven. Deze dag wordt ook geprobeerd geld op te halen voor twee goede doelen.
https://www.maximaalinactie.nl/actie/familie-goudswaard

https://www.kanjerketting.nl/acties/haar-groeit-kraal-nieuwe-kanjerkraal

Hikmet van de organisatie legt uit: “Iedereen is vrij om een donatie te doen en het zou fijn zijn als je je opgeeft om een kleine donatie te doen. Je krijgt op deze dag er heel veel voor terug. De activiteiten zullen plaatsvinden vanuit het ijsclubgebouw aan het Kortland 40a in Alblasserdam. Voor vragen kan gebeld worden naar 0640555710 .