Advertorial
ALBLASSERDAM – Bijna zes jaar geleden startte Miranda Kunst met haar onderneming ‘Mi’s Brocante’ in Alblasserdam. Nu, in oktober 2021, is er in haar winkel aan de Plantageweg geen brocante meer te vinden. “Ik heb de naam van de winkel ook veranderd. Het is nu ‘Mi’s Sfeervol Wonen’ geworden. Ik vind dit veel leuker. Deze nieuwe stijl is helemaal in.” vertelt Miranda.

Klanten komen graag in de winkel van Miranda Kunst. Iedere week staan er weer nieuwe artikelen in de winkel en iedereen wordt altijd hartelijk welkom geheten en geholpen. De onderneemster denkt graag actief met iemand mee en geeft stijladvies aan wie dit wil. “Als klanten niet goed weten wat geschikt is voor hun huis, vraag ik hen altijd om een foto mee te nemen. Als ik een foto zie, ga ik gelijk los,” lacht Kunst. “Ik vind het fijn als mensen een huis hebben waar ze zich echt thuis voelen. Zeker sinds corona, is dit nóg belangrijker geworden dan het al was. Je huis moet je leuk maken, zodat het goed voelt om er te zijn,” vervolgt de onderneemster.

Collectie
De afgelopen periode was ook voor Mi’s Sfeervol Wonen niet altijd even makkelijk. Op last van de overheid, met als motivatie ‘de bestrijding van het coronavirus’, is de winkel zelfs elf weken dicht geweest. Intussen is de winkel alweer enkele maanden open en is er in de winkel meer bedrijvigheid dan ooit. De nieuwe collectie om sfeervol te wonen, blijkt gewilder te zijn dan brocante. Miranda vertelt: “De nieuwe stijl is landelijk, stoer, industrieel. Brocante was vooral veel met wit, oud en wat romantischer. We hebben nu allerlei artikelen, zoals meubels, houtwerk, potten, lampen, kaarsen, klokken, wanddoeken, kussens, luiken en nog veel meer leuke en sfeervolle artikelen.”

Het moet leven
De collectie in de winkel, maar ook in de etalages, wordt zeer regelmatig veranderd. Miranda: “Een etalage en een winkel moeten leven. Je moet bij de uitstalling buiten niet iedere keer hetzelfde ding neerzetten. Ik verander daarom altijd alles weer. De klanten mogen gerust een beetje rommelen in de winkel. Ik bouw het daarna wel weer op. Daar ben ik voor. Verder mogen we bij HairView bij het Makado de etalage gebruiken om te laten zien wat we hebben.”

Levendig
Die levendigheid in de etalages en de winkel, maar ook de nieuwe woonstijl, wordt door veel klanten gewaardeerd. “Nu hoef ik niet meer naar het winkeltje op de Veluwe. Het is echt leuk veranderd,” vertelt één van de klanten in de winkel.

En er is zelfs een groepje dat iedere week langskomt om te zien welke nieuwe spullen er zijn. “Die groep klanten voelt voor mij zelfs een beetje als vrienden en familie,” aldus Miranda die in haar zaak hulp krijgt van haar man Perry en van haar dochter, zoon en schoonzoon.

Openingstijden en contact
Mi’s Sfeervol Wonen is van woensdag tot en met zaterdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Verder is de zaak te volgen op Facebook  en Instagram. Tot slot is op www.missfeervolwonen.nl een deel van de collectie te vinden.