OUD-ALBLAS – In het Alblasserbos bij Oud-Alblas wordt deze week op diverse posters in het bos gewaarschuwd voor een man die filmpjes zou hebben gemaakt van honden. Op de A4’tjes is te lezen: “Op 15 oktober zijn meerdere hondenbezitters met hun hond gefilmd door een onbekende, bellende, kalende man van plusminus 40 tot 50 jaar oud. Hij rijdt in een grijze Renault Clio, waarvan het kenteken begint met GS. De politie is inmiddels op de hoogte. Hondenontvoering???”

De laatste maanden wordt er via sociale media veel gewaarschuwd voor mogelijke hondenontvoeringen. Tot nu toe is het aantal honden in Nederland dat daadwerkelijk is ‘ontvoerd’ minimaal. In Alblasserdam, Kinderdijk, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland is bij de politie niet één geval bekend van een ontvoering of een poging daartoe. Wel zijn er meldingen gedaan over verdachte situaties. Het gaat hierbij om meldingen waarbij mensen, tijdens het uitlaten van de hond, door onbekende, verdachte personen zijn aangesproken.

Verder is er een geval gekend van augustus dit jaar, waarbij in Ridderkerk geprobeerd zou zijn een hond mee te nemen. Dit gebeurde op de Reyerweg. De eigenaresse vertelde dat een man achter een busje vandaan kwam en zei dat hij de hond wilde aaien. De vrouw zei dat ze dat niet wilde. Daarop kwam er nog een man. “De eerste stak zijn hand uit naar Bo die hem in zijn arm beet, de ander probeerde me bij mijn schouder te pakken. Ik heb hem twee hoeken gegeven. Gelukkig sta ik m’n mannetje. Daarna kon ik wegrennen met Bo. Ook de daders gingen ervandoor. Er waren nog twee mannen bij, maar ik weet niet zeker of ze bij elkaar hoorden,” vertelde eigenaresse in augustus aan ED.nl.

Of de filmende man in het Alblasserbos kwaad in de zin had, is nog niet duidelijk. Na de 15e zijn er geen nieuwe meldingen over de man geweest.

Ziet u een verdacht persoon of voertuig of heeft iemand tijdens het wandelen bovenmatig veel interesse in uw hond, wees dan extra alert. Bij verdachte situaties belt u 0900-8844, bij spoed en heterdaad belt u 112,” luidt het advies van de politie.