ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – Langs het Noordeinde in Ridderkerk, onderaan de Brug over de Noord, is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober 2021 een vrachtwagen uitgebrand. Een 14-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht zag rond 01.10 uur vanaf de brug rook. Toen zij en haar ouders dichterbij kwamen, bleek de vrachtwagen in brand te staan. De Ambachters belden 112. De brandweerkorpsen van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht werden opgeroepen voor een brand in de Crezeepolder en kwamen, net als de politie, met spoed ter plaatse.

Er volgden diverse explosies. Vermoedelijk waren dit de banden die klapten. Na zo’n twee uur blussen kon de brandweer terug naar de kazerne. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. Er wordt door de politie ernstig rekening gehouden met brandstichting. Aanwijzingen hiervoor zijn onder meer een deur die bij aankomst van de hulpdiensten al open stond en het feit dat de vrachtwagen er al meer dan een dag stond en dus niet meer warm was van het rijden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en kan daarbij de tips gebruiken van mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de brand te maken kan hebben. Tips zijn welkom via het nummer 0900-8844.