ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft voor het veld van de Atletiek Afdeling Alblasserdam op sportpark Souburgh een robotmaaier die volledig op zonne-energie werkt, aangeschaft. Wethouder Arjan Kraijo, Paul Helvensteijn van de Atletiek Afdeling Alblasserdam en Huib Buisman, beheerder sportvelden van de gemeente Alblasserdam namen de robotmaaier onlangs in ontvangst.

Het grasveld van A.A.A. moet regelmatig gemaaid worden. Belangrijk voor het onderhoud van het gras, maar ook voor het uitoefenen van de onderdelen speerwerpen en kogelstoten. Grote maaimachines bleken te zwaar en niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de loopbaan die om het grasveld ligt. Om de baan te ontzien, is de gemeente op zoek gegaan naar een alternatief. De keuze viel op robot Ambrogio 4.30. Deze robotmaaier werkt op zonne-energie die hij zelfstandig opslaat in vier accu’s die gemonteerd zijn in het docking station.

De robotmaaier werd tijdens de oplevering in werking gesteld en gedemonstreerd aan een delegatie van de gemeente en de sportvelden. Aanwezig waren onder andere Wethouder Arjan Kraijo, Paul Helvensteijn van de Atletiek Afdeling Alblasserdam en Huib Buisman, beheerder sportvelden van de gemeente Alblasserdam. Op het terrein van de atletiekvereniging werd een speciaal docking station geplaatst en een zonnepaneel geïnstalleerd. Vervolgens werd de robotmaaier geïnstalleerd. Automatische maaitijden werden vastgesteld op basis van de wensen van de beheerders.

Foto: Cees van der Wal.