ALBLASSERDAM – Op dinsdagmiddag 5 oktober waren kinderboekenschrijvers Marie-Louise en Mark Sekrève op basisschool Het Kompas in Alblasserdam. Zij traden op met hun vertelvoorstelling over hun boek ‘Giraf schrijft!’. De kinderen van groep 1, 2 en 3 genoten van de afwisselende voorstelling als start van de Kinderboekenweek. Op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober hebben de kinderen uit de midden- en bovenbouw meegedaan aan de Schoolvoorleeswedstrijd om te bepalen wie zich de voorleeskampioen van Het Kompas mag noemen.

 

In de middenbouw is Olivia Pot de voorleeskampioen geworden en in de bovenbouw mag Anne-Lynn van Heijningen de voorleeskampioen van SmdB Het Kompas noemen. Anne-Lynn mag Het Kompas in het voorjaar vertegenwoordigen in de regionale voorleeswedstrijd.

Foto’s: Leo van Meerkerk.