ALBLASSERDAM – De politie heeft een auto in beslag genomen, die mogelijk is gebruikt bij de brandstichting bij het bedrijf Smeets Ferry op 29 augustus 2021 aan de Edisonweg in Alblasserdam. Dat meldt de politie maandag 11 oktober 2021 op Twitter. “Nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de reeks ernstige incidenten in onder andere Alblasserdam,” meldt de politie. De inbeslagname is voor de politie aanleiding om opnieuw aandacht aan de zaak te besteden in het tv-programma Opsporing Verzocht. Hierin zullen ook beelden van de auto worden getoond.

De uitzending is dinsdagavond 12 oktober 2021 om 21.20 uur op NPO1. De brandstichting wordt door het Openbaar Ministerie en de politie in verband gebracht met de vergisontvoeringszaak. In de afgelopen tijd was er al twee keer eerder aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht. Beelden van die uitzending zijn hier te vinden.