ALBLASSERDAM – In het bijzijn van zo’n 75 mensen, hebben zaterdag 9 oktober 2021 enkele tientallen honden een duik genomen in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De hondenduik werd georganiseerd om te vieren dat het strand tot mei weer toegankelijk is voor honden. Net voor de start gaven de hondeneigenaren aan dat zij graag een strandje willen dat ook in de zomer beschikbaar is voor honden. Voor iedereen die zich vooraf had opgegeven was er bij vertrek een goodiebag gevuld met lekkers en een speeltje voor de hond. Het pakket werd beschikbaar gesteld door Dierenspeciaalzaak Van Zanten uit Alblasserdam. Verder werden er foto’s gemaakt door Bianca Kortman Fotografie. Deze foto’s verschijnen binnenkort op haar facebookpagina.

Een deel van het Lammetjeswiel is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Het strandje en de ligweides zijn alleen toegankelijk voor honden tussen 1 oktober en 1 mei.

De Stichting Hondeneigenaren Alblasserdam, die de hondenduik dit jaar organiseerde, pleit al langer voor de aanleg van een hondenstrandje, even verderop in het Lammetjeswiel. Bij dat deel gaan in de zomer al vaker honden te water, maar door de steile kant, lopen honden de kans zich te bezeren. Het voorstel is om daar de waterkant geleidelijk af te laten lopen, zodat honden makkelijker in en uit het water kunnen.

In januari 2020 vond er in het Lammetjeswiel de eerste hondenduik plaats. Alblasserdammer Sander Buist deed toen een oproep op Facebook om met de honden naar het Lammetjeswiel komen, om alle ‘vuurwerkstress’ eruit te rennen en te zwemmen. Meer dan veertig mensen kwamen toen met hun hond naar de zwemplas.

De hondenduik van dit jaar werd mede mogelijk gemaakt door Kynopoint en Thalita 4 Dogs (speeltoestellen), YV-Dance en Jan Wijninga (sponsoring tennisballen), Dierenspeciaalzaak Van Zanten en fotografe Bianca Kortman.