ALBLASSERDAM – Er zijn overeenkomsten gesloten over de herontwikkeling van het Nedstaalterrein in Alblasserdam, waar het bedrijf FN Steel nog steeds een belangrijke huurder is van het terrein. “In het plan van de doorontwikkeling maken oude gebouwen plaats voor nieuwe, wordt asbest gesaneerd en heeft duurzaamheid de aandacht,” meldt de gemeente Alblasserdam donderdag 7 oktober 2021 in een persbericht.

De overeenkomsten werden drie weken geleden gesloten tussen de SVE Group, als eigenaar van het voormalige Nedstaalterrein, en FNsteel, als belangrijke gebruiker/huurder van een groot deel van het voormalige Nedstaalterrein. Dit gebeurde in het bijzijn van de gemeente Alblasserdam en ROM-D (Regionale OntwikkelingsMaatschappij Drechsteden). Er zijn afspraken gemaakt over de doorontwikkeling van het bedrijfscomplex. De gemeente heeft hierin een faciliterende rol gespeeld, aldus de gemeente in het persbericht.

Het bedrijfscomplex gaat de komende jaren aanzienlijk veranderen, zo is te lezen in het persbericht. “De doorontwikkeling maakt FNsteel klaar voor de toekomst en draagt ook bij het realiseren van de regionale groeiambities zoals het bieden van extra werkgelegenheid en het verbeteren van de uitstraling van onze oevers. In het plan van de doorontwikkeling maken oude gebouwen plaats voor nieuwe, wordt asbest gesaneerd en heeft duurzaamheid de aandacht. Ook worden er nieuwe faciliteiten gerealiseerd. Die zijn vooral van logistieke aard, waarbij met name de opslagfaciliteiten nieuw worden ingericht. Deze ontwikkelingen maken het voor FNsteel mogelijk verbeteringen te realiseren ten aanzien van werkomstandigheden, kwaliteit en efficiency,” zo is te lezen in het persbericht.