HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een motortankschip heeft dinsdagavond 5 oktober 2021 slagzij gemaakt, nadat één van de pompen aan boord niet werkte. Het schip lag naast de Brug over de Noord, aan de kant van Hendrik-Ido-Ambacht. Men was bezig met het ‘ontballasten’ van het schip. Het ballastwater aan de ene kant ging er door een kapotte pomp niet uit, waardoor het schip scheef kwam te liggen, zo legt een woordvoerster van de VeiligheidsregioZHZ uit.

De brandweer kwam met divers materieel ter plaatse om te helpen. Ook de brandweerboot werd ingezet. Inmiddels is het motortankschip gestabiliseerd en is de brandweer klaar voor vertrek. De zaak wordt verder overgedragen aan Rijkswaterstaat.

De actie op het water trok bekijks vanaf de Brug over de Noord. Vanaf het fietspad richting Alblasserdam was goed te zien hoe het schip slagzij maakte.

Foto’s: Tiemen Schuit, Gerard van Helden, Cornelis Buitendijk.