ALBLASSERDAM – Het was zaterdag 2 oktober 2021 feest bij de atletiekverenging AAA op sportpark Souburgh in Alblasserdam. Ter ere van het 75-jarig bestaan werd er feest gevierd. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en Kees Okker die tot voor kort bij de gemeente Alblasserdam werkte, waren aanwezig om de nieuwe atletiekbaan officieel te openen. Er werd een bord onthuld, met daarop de naam C. v.d. Linden Atletiekbaan, renovatie 2021, o.l.v. Paul Helvensteijn.

Verder werd in het clubhuis een fototentoonstelling geopend, was er taart voor de aanwezigen en werd het startsein gegeven voor de kidsrun en de Molenloop.

Carin van Zwienen en Hink Bultema zijn de drijvende krachten achter het jubileumfeest. Zij vertellen: “Afgelopen jaar was het echte 75 jaar is bestaan maar dat kon niet gevierd worden door de destijds geldende coronamaatregelen. De atletiekvereniging Alblasserdam kenmerkt zich door gezelligheid en sportiviteit. Het zomaar voorbij laten gaan van dit jubileum we vonden we geen optie. We zijn daarom heel blij dat we dit jaar toch ons 75-jarig jubileum kunnen vieren.”

Als verrassing werd er ook nog een naambord onthuld. De atletiekvereniging had jarenlang geen eigen ingang en heeft met de renovatie een eigen ingang gekregen. Jos de Rooij was daar één van de pleitbezorgers van. Hij is tevens organisator van de Molenloop. Op het bordje prijkt daarom vanaf heden de naam Jos de Rooijbrug, met als onderschrift ‘organisator Molenloop’.

Edward van Poelgeest van SkyProductions maakte onderstaand filmpje.