ALBLASSERDAM – Het tijdschrift De Kantlijn, dat huis aan huis werd bezorgd in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Streefkerk, stopt ermee. Woensdag 29 september 2021 is in de regio de laatste editie van het blad bezorgd. “Met pijn in ons hart hebben met moeten besluiten om te gaan stoppen met dit mooie project. We zijn op een punt aangekomen dat we geen mogelijkheid meer zien om door te gaan,” schrijven Carla Peters en Jacqueline Kanters in het voorwoord van de 92e editie van De Kantlijn. In mei 2014 viel het eerste nummer bij de Alblasserdammers op de mat.

Precies acht jaar geleden werd het plan bedacht voor een gratis lokaal huis-aan-huismagazine met ‘feelgoodverhalen’. Zeven maanden later was het zover en kwam de eerste editie van De Kantlijn uit. Iedere maand viel er weer een nieuwe editie bij de mensen in de regio op de mat; gevuld met interviews met mensen uit de regio, columns, foto’s en advertenties. De inhoud van het blad kwam tot stand met de hulp van vele vrijwilligers. Elf maanden per jaar werden er 13.500 exemplaren in de regio verspreid.

Carla Peters en Jacqueline Kanters melden verder in De Kantlijn: “Acht jaar geleden had niemand van ons kunnen bedenken dat we 92 mooie edities op de mat zouden laten vallen. Kantlijnen vol prachtige, ontroerende, maar altijd zo positieve verhalen van en door mensen zoals u en wij. Eerst alleen in Alblasserdam; later werd daar Kinderdijk bijgevoegd. Na een aantal jaar kwam er een eigen editie bij voor Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Helaas werden door corona ‘gedwongen’ om van twee aparte edities één editie te maken voor alle vier de dorpen. Nu zijn we op het punt aangekomen dat we geen mogelijkheid meer zien om nog door te gaan.”

In het laatste nummer van De Kantlijn komen nog één keer alle columnisten aan het woord, zijn nog eenmaal de vaste rubrieken te lezen en nog éénmaal de advertenties van de ondernemers te zien. De laatste editie telt 56 pagina’s en is daarmee de dikste Kantlijn die in de afgelopen zeven jaar is gemaakt.