ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse politiek vergadert binnenkort over de aanpak van overlast op de zogenoemde ‘Ponykade’ nabij het Kortland in Alblasserdam. Dinsdagavond 28 september 2021 sprak buurtbewoner Jan Hartkoorn in tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hartkoorn vertelde dat hij en zijn buurtgenoten overlast ervaren van jongeren die in de avond en nacht vertoeven op de Ponykade. Hij stelde voor om een aanwezigheidsverbod in te stellen vanaf 22.00 uur tot aan de vroege ochtend, met uitzondering van de aanwezigheid van vissers.

“Bij de aanleg van de vissteigers werd er door de buurt al voor gewaarschuwd dat dit recreatie aan zou trekken. Er zou op gehandhaafd worden. In de afgelopen jaren is de recreatie enorm toegenomen. En in de afgelopen drie jaar is het enorm uit de klauwen gelopen. Het was enorm druk. En dat het overdag druk is, vinden we niet erg. De problemen beginnen aan het einde van de middag en avond met jongeren met kratten bier. Zij zorgen voor de nodige (geluids)overlast in de avond en nacht,”  vertelde Hartkoorn.

Alle politieke partijen spraken uit dat er over het probleem moet worden nagedacht. Raadslid Margreet de Deugd (CDA) stelde het voor om het onderwerp tot agendapunt te maken bij de commissievergadering ‘grondgebied’. “Nu op de agenda, zodat het bij de volgende zomer goed is voorbereid.” Verder is, op voorstel van Ramon Pardo (D66), aan wethouder Arjan Kraijo verzocht om alvast een notitie voor te bereiden, waarin wordt geschetst welke mogelijkheden de raad heeft om te helpen bij het oplossen van het probleem. Burgemeester Paans vertelde al wel dat de aangedragen oplossing wellicht wel wat lastiger gaat worden, dan nu lijkt.

 

Deel dit bericht via...