ALBLASSERDAM – De politiehelikopter heeft woensdagmiddag 22 september 2021 een half uur boven Alblasserdam gehangen. Dit had te maken met een auto die in een weiland nabij de Blokweersche Kade stond, zo meldt een woordvoerster van de politie.

“De heli vloog daar, omdat deze toevallig een surveillancevlucht deed en die heeft bij die melding meegekeken. Dat is alles wat de meldkamer me kan vertellen,” aldus de persvoorlichtster.

De auto in het weiland bleek overigens van een boer te zijn. De man was met zijn auto het weiland in gereden en was daarvandaan verder gegaan met de trekker om te gaan sloten. Verder bleek er niets aan de hand te zijn.

De inzet van de politiehelikopter bleef in Alblasserdam niet onopgemerkt. Tientallen mensen vroegen via mail, whatsapp, facebook en Twitter zich af waar de helikopter voor werd ingezet.