ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse atletiekvereniging geeft zaterdag 2 oktober 2021 een feest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de atletiek in van de gemeente Alblasserdam. Dit feest, dat plaatsvindt op de atletiekbaan en in het clubhuis op sportpark Souburgh, is voor leden, oud leden en sponsoren gratis toegankelijk.

Gedurende de dag zal de molenloop worden gelopen. Voor de start van de kidsrun zullen burgemeester Paans en wethouder Kraijo de baan officieel openen. Tijdens het feest planten oud-voorzitters van de vereniging bomen ter ere van alle besturen en vrijwilligers die in deze 75 jaar actief zijn geweest en de club hebben gesteund.

Carin van Zwienen en Hink Bultema zijn de drijvende krachten achter het jubileumfeest. Zij vertellen: “Afgelopen jaar was het echte 75 jaar is bestaan maar dat kon niet gevierd worden door de destijds geldende coronamaatregelen. De atletiekvereniging Alblasserdam kenmerkt zich door gezelligheid en sportiviteit. Het zomaar voorbij laten gaan van dit jubileum we vonden we geen optie. We zijn daarom heel blij dat we dit jaar toch ons 75-jarig jubileum kunnen vieren. Door de nu nog geldende maatregelen zijn we beperkt In het maximumaantal bezoekers en de plaats waar we het feest vieren.”

In het clubhuis is er voor alle aanwezigen een foto-expositie van de start in 1945 tot nu. Het feest start om 18:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk via de website van AAA op https://aaa-atletiek.nl/meld-je-aan-voor-het-jubileumfeest/