ALBLASSERDAM – Zaterdag 18 september vindt er van 9.00 – 16.00 uur een markt plaats op het kerkplein bij de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam. Ook is er weer een kelderverkoop in de ruime kelders onder de Grote Kerk van Alblasserdam. “Met deze markt wordt er een nieuw seizoen kelderverkoop gestart. Op het plein de sieradenkraam, voor als u iets leuks zoekt, voor uzelf of om cadeau te geven. In het afgelopen seizoen zijn er veel spulletjes uit grootmoeders tijd verzameld en nu op deze zaterdag te koop. Naast de kerk is er rommelmarkt. Er is ook ruime gelegenheid om even te rusten met koffie, thee en fris,” vertelt Jan Dijkshoorn, voorzitter activiteitenteam.

Toestemming voor de markt is met voorwaarden: het kerkplein heeft één toegang vanaf het Cortgene aan de voorzijde van de kerk, de uitgang is aan de achterzijde naar De Haven. Er is één looprichting langs kraampjes en rommelmarkt. Ook wordt van mensen verwacht dat ze anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Bij de kelderverkoop zal van alles te koop zijn. Denk aan meubels, glas -en aardewerk, retro, brocante, exotica, nostalgie, daarnaast wanddecoratie, gereedschap, uitverkoop van kleding en boeken, waaronder veel christelijke schrijvers. Met ingang van donderdag 23 september is de Kelderverkoop elke donderdag van 9.30-12.00 uur en van 19.00- 20.30 uur geopend.

De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het dak van de Grote Kerk. Dijkshoorn: “De Grote Kerk is niet alleen belangrijk voor de kerkelijke gemeente maar is dat ook als Rijksmonument voor geheel Alblasserdam. Met uw bezoek helpt u mee om de Grote Kerk voor Alblasserdam te behouden. Wilt u meer weten, bezoek onze website, www.kelderverkoop-alblasserdam.com.”