ALBLASSERDAM – Op donderdag 9 september 2021 is in Brussel een 42-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven in Alblasserdam. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandagmiddag 13 september 2021 in een persbericht. De man wordt er verder van verdacht van het plegen van een misdrijf uit de Opiumwet. De verdachte stond voor beide feiten internationaal gesignaleerd.

De man wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij de vergisontvoering in Cruquius op 5 augustus dit jaar.

In Alblasserdam werd onder meer bij De Boezem een dreigbrief bezorgd. Later werd bij dezelfde woning een explosief tot ontploffing gebracht.

Het is de derde verdachte die in de zaak is aangehouden. Eerder werd er een vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven. Een 24-jarige Amsterdammer is werd afgelopen week voorgeleid en blijft, net als de aangehouden vrouw, ook 14 dagen langer vastzitten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan De Boezem en het plaatsen van een explosief bij een huis aan de Merelstraat.