ALBLASSERDAM – De politie is zondagmiddag 12 september 2021 met spoed op pad gegaan vanwege een melding over een persoon die in de wijk bij De Boezem in Alblasserdam aan het filmen was. In De Boezem staat de woning die betrokken is bij de geruchtmakende vergisontvoeringszaak. In de wijk staan diverse camera’s opgesteld. Het gedrag van de man viel op. De agenten hielden de man uiteindelijk staande op de Parallelweg in Alblasserdam. De Damdorper werd gefouilleerd en in de boeien geslagen.

De man verklaarde dat hij aan het Facetimen (FaceTime is een programma van Apple voor videotelefonie,red.) was en aan iemand liet zien bij welke woning onlangs een explosief tot ontploffing werd gebracht.

Omdat de man geen identiteitskaart bij zich had, kreeg hij hiervoor een boete. Van andere strafbare feiten was geen sprake en dus werden de handboeien weer losgemaakt en mocht de man, een bekeuring rijker, zijn weg vervolgen.