NIEUW-LEKKERLAND – Op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is vrijdagavond 10 september 2021 rond 23.00 uur een Canta in brand gevlogen. De twee jongens die in het voertuig zaten, konden op tijd het wagentje verlaten. Zij moesten daarna toezien hoe hun  voertuig, dat twee weken geleden nog was voorzien van een nieuw motorblok, volledig uitbrandde. De inzittenden hoorden een raar geluiden. Het vermoeden bestaat dat de uitlaat losgeraakt is, waarna iets in de Canta in brand is gevlogen.

De brandweer van Nieuw-Lekkerland kwam met spoed ter plaatse om het vuur te doven. Het voertuig is vervolgens met een heftruck op een kar gezet en meegenomen. De brandweer heeft het wegdek zoveel mogelijk schoongemaakt. De wegbeheerder is ingeschakeld om hier nog verder naar te kijken.

Een Canta is een klein overdekt voertuig dat vaak wordt gebruikt als gehandicaptenvoertuig.