KINDERDIJK – Op vrijdag 10 september is er weer een Molenmarkt in Kinderdijk. Dit jaar een braderie op het terrein van de speeltuin. Met kramen, kleedjesmarkt op een verlicht veld en natuurlijk oliebollen. “Ondanks coronabeperkingen organiseren we dit jaar een kleine versie: een braderie in de speeltuin met bekende kraampjes van de jaarlijkse molenmarkt. En natuurlijk de kleedjes van de kinderrommelmarkt,” zo laat Jaap de Ron van de organisatie weten.

De Kinderdijkse molens staan deze week iedere avond in de schijnwerpers. Verder is het dorp opgesierd met dijkmolens en gevelverlichting. Vrijdag 10 september staat het veld bij de speeltuin ’t Balkengat vol met kraampjes en kleedjes. Natuurlijk gekleurde verlichting langs het veld en natuurlijk oliebollen; dit jaar met een vernieuwd recept. Er zijn snacks en op het terras kan men terecht voor koffie, met Luikse wafels.

De molens zijn verlicht vanaf zonsondergang tot ongeveer 22.30 uur.