Advertorial
ALBLASSERDAM – Kledingwinkel Hip & Happy by Merel op de Plantageweg in Alblasserdam bestaat deze maand twee jaar. Merel van der Waal opende haar hippe modezaak in september 2019 in Alblasserdam. Voor die tijd was haar winkel jarenlang gevestigd in Groot-Ammers. “Ik had bij de start in Alblasserdam veel Ibizamode met zwierige kleding. Dat is voor de zomer leuk, maar in de winter werkt dat niet. Ik heb daarom de koers wat gewijzigd. De nieuwe stijl is vrouwelijk, chic, nonchalant en stoer,” vertelt de onderneemster.

Merel vervolgt: “Ik ben met de nieuwe stijl ook weer dicht bij mezelf gebleven. Ik verkoop alleen maar wat ik zelf ook echt leuk vind. Ik ga geen kleding verkopen, waar ik zelf niet achter sta.”

Hip en gezellig
Hip & Happy by Merel moet vooral hip en gezellig zijn.  En dat is in de afgelopen jaren bereikt. “De klanten sluiten precies aan bij wat ik altijd al voor ogen had. Ik heb met veel klanten een heel fijne, gezellige warme band. Er is altijd een bakje koffie. Verder vind ik het belangrijk dat mensen zich nooit verplicht voelen om iets te kopen. Omdat ik een kleine zaak heb, was dat soms nog wel eens een hoge drempel.”

Eerlijk
De kledingmaten die worden verkocht lopen tot maat 44. Over hoe iets bij iemand staat, is Merel altijd eerlijk. “Ik ben recht voor z’n raap en ben altijd ontzettend eerlijk tegen klanten.”

Morgan en Cup of Joe Denim
De winkel, die recht tegenover ijssalon Deliziosa! zit, heeft komende seizoen twee nieuwe merken. Dit zijn de merken Morgan en Cup of Joe Denim. “Morgan heeft mooie stoffen van goede kwaliteit en ook nog eens tot honderd euro. Het zijn tijdloze items bedoeld voor hippe vrouwen vanaf 28 tot 75 jaar. Cup of Joe Denim is ook een mooi merk, met broeken van 49 of 59 euro. En die broek zorgt er ook voor dat wat uitgezakt is, mooi wordt opgetild,” lacht Merel.

Facebook en Instagram
Hip & Happy by Merel, dat vroeger Mooier met Merel Mode heette, is te volgen via Facebook en via Instagram. Via deze kanalen laat Merel zien wat er te koop is. Tevens zijn daar de openingstijden en contactgegevens te vinden.

Deel dit bericht via...