ALBLASSERDAM – Snackbar Den Dam wordt vanaf zaterdag 18 september 2021 gesloten voor afhalen en bezorgen. De snackbar wordt verbouwd en de ruimte wordt bij Restaurant Damzicht getrokken. Dat laat familie Klootwijk, die de zaak runt, deze week in een folder en via hun website weten. De familie wil zich volledig gaan richten op het restaurant. Snackbar Den Dam werd in 1976 door wijlen Arie Klootwijk overgenomen van de familie Deenik. In datzelfde jaar werd direct de bak -en braadcapaciteit in de zaak uitgebreid.

Op 19 juli 1995 werd het naast de snackbar gelegen restaurant Damzicht geopend door de heer Arie Klootwijk. Het restaurant werd gevestigd in het pand waar tot die tijd stoffenzaak Labelle gevestigd zat. Er werd verbouwd en gebouwd en de zaak ging van start onder de naam ‘Petit Restaurant Damzicht’. Zoon René ging onder meer als kok aan de slag en kreeg de leiding over het restaurant.

Restaurant Damzicht en de snackbar Den Dam worden inmiddels alweer geruime tijd gerund door René en Marianne Klootwijk.

Uit De Klaroen van oktober 1976.