ALBLASSERDAM – In het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie vanmiddag opnieuw een aanhouding verricht. Dit keer gaat het om een 24-jarige man uit Amsterdam. De man werd rond 16.00 uur aangehouden op de Delflandplein in Amsterdam.

Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie op De Boezem en het plaatsen van een explosief op de Merelstraat in Alblasserdam. Zijn auto is in beslag genomen en zijn woning is doorzocht.

Een groot rechercheteam uit Rotterdam is volop bezig met het onderzoek. Daarbij blijft informatie van getuigen van belang, aldus de politie. Heeft u camerabeelden of andere informatie wat van belang is voor het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Wilt u vertrouwelijk info delen? Dit kan bij Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 06-33236432.

Het is de tweede aanhouding in dit grote onderzoek. Eerder in de week werd er al een vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verspreiden van dreigbrieven.