ALBLASSERDAM – De Dok11-clubkasrun die op 14 september 2021 in Alblasserdam zou worden gehouden, gaat niet door. Althans, niet met de circa duizend deelnemers die normaal gesproken aan de run meedoen. Vanwege alle coronamaatregelen is besloten dat het evenement drastisch wordt aangepast. Op 14 september zal er aan één vertegenwoordig per club een cheque worden overhandigd namens organisator Dok11. “Alle sportclubs die de afgelopen twee jaar hebben meegedaan met de clubkasrun, krijgen het gemiddelde van de ronde-opbrengst over die twee jaar uitgekeerd,” zo laat de organisatie in een persbericht weten.

Verder meldt de organisatie: “De clubs die dit betreft krijgen persoonlijk bericht van Dok 11. In de vorm van waarde-cheques zal het bedrag officieel aan één vertegenwoordiger per club worden overhandigd op 14 september op de atletiekbaan In Alblasserdam. Zo kan voldoende afstand worden gegarandeerd en worden de clubs toch financieel ondersteund door Dok 11.”

Bij de normale clubkasrun konden mensen rondes door Alblasserdam rennen. Per ronde werd een bedrag gedoneerd aan de club waar zij zich voor inzetten.

Met het afvallen van de normale clubkasrun, blijven er in de week van het Havenfestival nog slechts twee activiteiten over. Namelijk de poppenkast op woensdag 15 september in het Makado voor kinderen en de taptoe op vrijdagavond 17 september op sportpark Molenzicht. Eerder sneuvelden al activiteiten als de gondelvaart, de vlottenrace, de paardenmarkt, de braderie en de avondvierdaagse.

In het persbericht van de clubkasrun wordt nog een nadere toelichting gegeven op de gemaakte keuzes: “Waar, vanwege coronamaatregelen, de ene na de andere activiteit van het havenfestival de afgelopen weken moest worden afgezegd, heeft de organisatie van de Dok 11 clubkasrun alles op alles gezet om toch te kunnen voldoen aan de kernwaarde van de clubkasrun: zoveel mogelijk mensen uit het dorp op een verantwoorde manier aan het bewegen krijgen. Voor de vakantie was daarom het bericht uitgegaan dat de clubkas run, in welke vorm dan ook, door zou gaan. Na de vakantie bleek echter dat de ontwikkelingen op het gebied van corona de organisatie dwongen om in aangepaste vorm door te gaan. Ondanks het feit dat de vergunning verstrekt was omdat aan alle maatregelen voor wat betreft corona zou worden voldaan is toch besloten om de clubkasrun aan te passen. Aan de ene kant willen we niets liever dan alle verenigingen stimuleren om zich sportief in te zetten om zo een bijdrage voor de clubkas te verdienen. Dit zou echter betekenen dat op een gegeven moment er toch heel veel sporters op minder dan 1,5 m van elkaar op de baan zouden staan. Dit zou een extra risico geven op een corona-uitbraak. En dat laatste staat nou juist haaks op wat bij gezondheidscentrum Dok 11 hoog in het vaandel staat: bijdragen aan een goede gezondheid voor alle inwoners,” aldus  Charlotte Mallee-Dekker en Thijs Donkervoort. Beide initiatiefnemers voor de Dok11 clubkasrun.

Charlotte en Thijs vervolgen: “Natuurlijk zien we niets liever dan dat we volgend jaar weer gewoon rondjes moeten rennen voor een bijdrage aan de clubkas. Of dat op de baan is of op het oude parcours zullen we nog zien. We hopen in ieder geval met deze bijdrage de clubs voor dit jaar weer een steuntje in de rug gegeven te hebben.”