ALBLASSERDAM – Foto Teunissen op de Plantageweg in Alblasserdam is sinds deze week definitief gesloten. Na 43 jaar komt er een einde aan het bestaan van de fotozaak. Het bedrijf werd 43 jaar geleden gestart door Ton van Geenen, die daarbij alle hulp kreeg van zijn vrouw Leonie. De winkel kreeg de naam Teunissen, vanwege de zaak die zij in Maassluis hadden en die naam had. Ton van Geenen werd in de afgelopen jaren in Alblasserdam meer dan eens aangesproken met ‘meneer Teunissen’. “Naar die naam luister ik ook, zei hij dan altijd,” lacht mevrouw Van Geenen.

Acht jaar geleden nam de dochter van Ton en Leonie Foto Teunissen over. Mevrouw van Geenen: “Het werd echter steeds lastiger om er een boterham uit te halen. Met corona kwam er nog een klap bovenop. In de afgelopen jaren is alles zo ontzettend veranderd. Daarom is besloten de zaak te sluiten. Onze dochter heeft inmiddels een andere baan.”

Mensen konden bij Foto Teunissen terecht voor pasfoto’s, trouwreportages, bedrijfsfotografie, fotolijsten, fotoafdrukken en het digitaliseren van oude foto’s.

De winkel en de woonruimte erboven staan te koop en er is inmiddels ook al een potentiële koper. De verkoop is bijna definitief. Wie de koper is en wat de plannen met het pand zijn, is nog niet bekend. Daarover volgt later wellicht nog meer informatie.