ALBLASSERDAM – Wethouder Dorien Zandvliet, die vorig jaar september onwel werd tijdens een collegevergadering, heeft woensdag 1 september 2021 haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Alblasserdam. In een brief legt zij uit dat dit een persoonlijke keuze is. “Na de lange weg die ik heb afgelegd om te herstellen nadat ik onwel werd tijdens een collegevergadering vorig jaar, heb ik besloten dat het tijd is om nieuwe dingen te gaan doen,” meldt Zandvliet .

Verder bedankt de vertrekkend PvdA-wethouder alle partners voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Dorien Zandvliet was sinds 7 mei 2014 wethouder in Alblasserdam. Zij had de portefeuilles zorg, welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur onder haar hoede. Zij hield zich onder meer bezig met de lokale uitvoering van de Jeugdwet en de WMO en de doorontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook was zij verantwoordelijk voor diverse projecten waaronder de verplaatsing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg. Daarnaast was zij actief in het dagelijks bestuur van de Dienst Gezondheid en Jeugd, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor de jeugdhulp in de tien gemeenten in ZuidHolland Zuid.

Het college van B&W respecteert haar besluit en dankt Dorien Zandvliet voor haar inzet, betrokkenheid en de fijne samenwerking en wenst haar alle goeds. Wethouder Kees Jongmans werd in december 2020 aangesteld als tijdelijk vervanger van Zandvliet. Hij zal de taken van Dorien Zandvliet tot 1 oktober waarnemen. De gemeenteraad buigt zich daarna over haar opvolging.