Advertorial
ALBLASSERDAM – Op 25 september hoopt de Gereformeerde Gemeente van Alblasserdam te starten met een Bijbelcursus. Het betreft een serie van vijf bijeenkomsten op zaterdagmorgen. De cursus is gericht op mensen die weinig of geen kennis hebben van de Bijbel en voor mensen die na kortere of langere tijd niet meer naar de kerk gaan en daar opnieuw interesse in hebben.

Het initiatief van deze cursus is een vervolg op een serie uitzendingen die de gemeente heeft gepubliceerd op www.eenwoordvooriedereen.nl. In de periode van oktober 2020 tot en met juli 2021 werd hier iedere week een nieuwe opname geplaatst. In iedere uitzending wordt een specifiek onderwerp behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over het doel- en de zin van het leven, (kritische) vragen over de Bijbel, het Christelijk geloof of de Christelijke feestdagen.

Het uitgangspunt van de uitzendingen is ‘een eerlijk woord voor iedereen’. Dat mag ook wel eens prikkelen, maar de initiatiefnemers hopen dat dit juist zal aanzetten tot nadenken of het stellen van vragen. De Bijbel bevat een eerlijke boodschap voor alle mensen. In de Bijbel wil God spreken tot mensen. Het maakt niet uit wie die mensen zijn of waar ze vandaan komen. In de Bijbel lezen we dat Jezus niet schroomde om Zich te mengen tussen de theologen van Zijn tijd, hij bezocht belasting beambten en legerhoofden. Maar Hij was ook vaak te vinden bij zieken, bij kinderen, bij verachte en verstoten mensen. De initiatiefnemers vinden het daarom des te belangrijker om iedereen in de gelegenheid te stellen om de Bijbelse boodschap te horen. Binnen de kerk- en buiten de kerk.

De eerste uitzendingen werden zo goed beluisterd dat er al snel besloten werd om langer door te gaan. Inmiddels zijn de uitzendingen bijna 10.500 keer beluisterd. De gemeente richt zich vooral op luisteraars in en rond Alblasserdam maar inmiddels strekt het bereik zich uit van Vlissingen tot Apeldoorn. Er zijn zelfs luisteraars in Duitsland, Canada, Saudi-Arabië en diverse andere landen.

De gemeente is dan ook blij met dit bereik. Maar toch is het de grootste wens dat de boodschap ook harten mag raken. “Dat kunnen wij niet zien of meten, maar al was het er maar één..” zo stellen de initiatiefnemers. Wel blijkt de interesse en waardering door diverse belangstellende reacties.

Mede door deze uitzendingen zijn er inmiddels de diverse contacten gelegd waardoor er ook voldoende belangstelling is om een Bijbelcursus te starten. De Bijbelcursus bestaat uit een vijftal bijeenkomsten waarin op een laagdrempelige manier kennis gemaakt kan worden met de Bijbel en het Christelijk geloof. De cursus is gericht op mensen die bijna- of helemaal niet bekend zijn met de Bijbel. De lessen worden gegeven in kleine groepjes. De cursus kent geen leeftijdsgrenzen, jong en oud zijn van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen.

De eerste cursus reeks start op zaterdag 25 september 2021. Bij interesse of behoefte naar meer informatie kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. Ook kunt of jij het contact formulier invullen op www.eenwoordvooriedereen.nl.

De serie uitzendingen zal vanaf 7 september weer voortgezet worden. Er zal dan weer regelmatig een nieuwe uitzending gepubliceerd worden.

Deel dit bericht via...