ALBLASSERDAM – Elias Gijsen uit Alblasserdam heeft dinsdag 31 augustus 2021 de Alblasserdamse erespeld ontvangen uit handen van burgemeester Jaap Paans. Dit gebeurde bij de showroom van Maat Heftrucks op het Nieuwland Parc. Gedurende 48 jaar heeft de heer Gijsen zich verdienstelijk gemaakt voor de publieke zaak, het openbaar bestuur en het maatschappelijk leven. Zowel nationaal ten dienste van gemeenten in het algemeen als in Alblasserdam ten dienste van de gemeenschap en de gemeente in het bijzonder.

In een persbericht van de gemeente wordt de uitreiking verder toegelicht: “Hij heeft zich een zeer betrokken bestuurder getoond die in eerdere én huidige functies alsmede bij activiteiten heeft aangetoond het publieke belang boven zijn eigen belang te stellen. Met grote en brede maatschappelijke betrokkenheid en belangstelling initieerde en volgde hij ontwikkelingen in de samenleving. Bovendien was hij in staat om op een constructieve manier zijn mening kenbaar te maken ook als hij daarvoor een kritisch standpunt moest innemen.”

Daarnaast was de heer Gijsen onder meer:
1973 – 1982 Lid van de gemeenteraad van de Gemeente Alblasserdam
1983 – 1990 Wethouder, tevens raadslid van de Gemeente Alblasserdam
1978 – 2001 Manager bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten
2001 – 2008 Directeur bij de Gemeente Wassenaar

en voorts als:
– Lid en secretaris van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh
– Voorzitter van de stichting molen Souburgh
– Voorzitter van de stichting Het Wiegje van Beatrijs van Kinderdijk
– Lid van de commissie Art Below Sealevel
– Lid van de commissie Dichter bij de polder
– Medeorganisator Truckerstocht
– Bestuurslid Vestzaktheater Biggelmee
– Afgevaardigde Raad van de jeugd
– Voorzitter en adviseur afdeling D66 Alblasserdam
– Voorzitter stuurgroep samenvoegen welzijnsorganisaties tot SWA

Erespeld
De erespeld werd in de afgelopen elf jaar uitgereikt aan zes Alblasserdammers. Te weten: Adri Maat (2020), Jan Zuijderhoudt (2019), Bas Ort (2019), Geert Ouweneel (2017), Arend de Jong (2014) en Louis Barzilay (2010).

Foto’s: Peter Stam.