ALBLASSERDAM – Op de kruising Grote Beer / De Helling in Alblasserdam, onderaan de Brug over de Noord, heeft maandagmiddag 30 augustus 2021 een aanrijding plaatsgevonden tussen een bedrijfsbus en twee scooters met daarop drie personen. De Alblasserdamse bestuurder van de bedrijfsbus met geladen aanhanger reed naar eigen zeggen door het oranje verkeerslicht. Een andere getuige verklaarde dat de scooterrijders bij één van de laatste streepjes van het ‘aftel-verkeerslicht’ ging rijden en daardoor tegen de zijkant van de bedrijfsbus botste. Of het verkeerslicht voor de scooterrijders al groen was, wordt nog onderzocht.

Een van de scooters werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Bleskensgraaf. Hij liep een open beenbreuk op, een complexe breuk in zijn pink en een breuk in zijn hand.Bij het ongeval kwamen ook twee meiden met hun scooter ten val. Het gaat om Nieuw-Lekkerlanders van 16 en 17 jaar oud. Of zij door de scooter zijn geraakt of ook in aanrijding zijn geweest met de bedrijfsbus, was maandagmiddag nog onduidelijk.

Traumahelikopter
Op basis van de eerste berichten werd door de meldkamer ingeschat dat er sprake was van ernstig letsel. Daarom werd de traumahelikopter ingezet. De helikopter landde naast het incident. De arts heeft meegekeken, maar er was verder geen inzet nodig van het Mobiel Medisch Team. De helikopter vertrok daarom al snel weer naar Rotterdam Airport.

De 17-jarige jongen is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De meiden uit Nieuw-Lekkerland raakten lichtgewond, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn ter plaatse verbonden. Ze hadden onder meer schaafplekken, een zere schouder, zere rug en en letsel aan het been. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.

De politie gaat uitzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.