KINDERDIJK – Het landelijk wandelevenement “Ik Wandel de 12” strijkt neer in Kinderdijk. Op zaterdag 21 augustus 2021 vindt de Zuid-Hollandse editie plaats in Kinderdijk. Stichting Team065 is één van de ruim driehonderd teams die ieder jaar meedoen aan de Roparun. Samen met elf andere teams heeft Team065 het wandelevenement Ik Wandel de 12 opgezet. Twaalf wandelingen in twaalf provincies in twaalf maanden.

Op 21 augustus is de wandeling in Zuid-Holland aan de beurt. Het is een rondwandeling van 12 of 24 km. Deelnemers kiezen zelf welke afstand wordt afgelegd. Vertrekpunt is het parkeerterrein bij Royal IHC, Smitweg 6 in Kinderdijk. De organisatie van deze wandeling is in handen van Stichting Team065. Voor twaalf euro krijgen deelnemers een uitgeschreven routebeschrijving, een GPX-bestand van de wandelroute en een lunchpakketje voor onderweg.

Roparun
Door mee te wandelen wordt tegelijkertijd het goede doel gesteund waar de stichting Roparun voor staat. De Stichting Roparun laat de ingezamelde gelden ten goede komen aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdrage aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat, denk aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis, een aangename badkamer in een hospice, Stichting Haarwensen. Gemiddeld wordt er jaarlijks meer dan 5 miljoen euro opgehaald en ter beschikking gesteld aan dit soort initiatieven. Dit jaar bestaat de Roparun 30 jaar.

Ander moment
Wie graag aan de wandeling mee wil doen maar niet op 21 augustus, dan is de route ook op te vragen om zo op een ander moment, op eigen gelegenheid, te lopen. Uiteraard wordt dan geen lunchpakket verstrekt. Meer informatie: www.ikwandelde12.nl

Deel dit bericht via...