ALBLASSERDAM – Jan Korteland Watersport uit Alblasserdam vertrekt komende maand uit Alblasserdam. 49 jaar lang was het bedrijf gevestigd aan de Polderstraat in het Damdorp en was het een begrip in de regio. Het bedrijf verhuist naar de Lagendijk 178 in Ridderkerk, waar tot voor kort G.A. van der Waal Tuin en Parkmachines gevestigd zat. Jan-Cees Korteland meldt: “Eigenlijk groeien we al jaren uit onze jas maar een vervangende jas vinden was nog een hele opgave.”

Verhuizing
De ondernemer vervolgt: “Na een lange zoektocht liepen we tegen een prachtige locatie aan in Rijsoord, onderdeel van de gemeente Ridderkerk op slechts 10 minuten rijden van Alblasserdam. Inmiddels hebben we de sleutel in bezit en wordt er op de achtergrond hard gewerkt. Vanaf 30 augustus 2021 start onze verhuizing en op 13 september 2021 hopen we operationeel te zijn op de Lagendijk 178 in Ridderkerk. Onze havenplek aan de Noord en privé-trailerhelling aan de Alblas blijven in gebruik. Hetzelfde geldt voor onze telefoonnummers en emailadressen.”

Woningbouw

De huidige locatie van Korteland in Alblasserdam is, samen met de locatie van de paardenmanege, in beeld voor woningbouw.